Home
Wij over onszelf
Praktijkruimte
Behandelingsaanbod
Relatietherapie
Individuele therapie
EMDR
kinder & jeugd
groepstherapie
Mannengroep
coaching
E-health
Interessante links
Wachtlijst
Contact
Vergoeding & Kosten
Kwaliteitsstatuut

In iedere relatie komen er spanningen, misverstanden en conflicten voor. Soms lukt het niet meer om hier met elkaar bij stil te staan en hier op een goede manier uit te komen. De irritaties worden soms niet meer uitgesproken, waardoor de spanning toeneemt, of de intimiteit steeds meer verdwijnt. 
Misschien heb je er zelfs al aan gedacht om het bijltje erbij neer te gooien en uit elkaar te gaan. Zijn er nog wel kansen voor je relatie? Het kan dan helpen in relatietherapie, met een therapeut, stil te staan bij de manier waarop je je relatie vormgeeft.
Vragen die in relatiegesprekken aan de orde kunnen komen zijn:
 
  • De intimiteit binnen onze relatie is onbevredigend. Hoe kunnen we daar verandering in aanbrengen?
  • Wij willen een scheiding voorkomen, maar onze relatie loopt niet goed. Wat kunnen we er aan doen?
  • We hebben al langere tijd problemen binnen ons huwelijk. Ons gezinsleven is niet zo leuk meer. Hoe komen we daar uit?
  • Ik ben verliefd op een ander geworden en twijfel nu over of ik bij mijn partner blijf of dat ik voor mijn nieuwe liefde kies. Kan ik mijn relatie nog redden? Is de reden dat ik verliefd ben geworden op een ander, misschien wel dat ik veel mis in mijn huidige relatie?

Voor veel van onze cliënten is het de eerste keer dat zij in aanraking komen met therapie en/of psychische hulpverlening. Relatieproblemen los je tenslotte in de eerste instantie onderling op en niet zo snel met de hulp van een buitenstaander. Maar als je er samen echt niet meer uit komt kan de hulp van een onafhankelijke derde leiden tot de duidelijkheid waar beide partners recht op hebben. Onze manier van werken is gericht op de praktijk. De wijze waarop u communiceert met uw partner staat centraal in de gesprekken maar ook besteden we aandacht aan onderliggende gevoelens en dilemma's. De gesprekken zijn gericht op de waar u in de relatie tegenaan loopt en hoe u die problemen kunt verhelpen.

U kunt telefonisch of per email contact opnemen en een afspraak maken met ons voor een eerste gesprek

In het eerste gesprek maakt u kennis met de hulpverlener en kunt u verdere uitleg ontvangen over de betekenis van relatiegesprekken. Het biedt u bovendien de mogelijkheid om uw problemen op tafel te leggen en nadere informatie te geven over uw situatie. 

Als u samen met uw partner besluit om het traject te vervolgen vinden daarna gesprekken plaats die anderhalf uur duren. De doelgerichte werkwijze wordt door veel cliënten als prettig en efficiënt ervaren.

 

Wat te doen als u wel in relatietherapie wil, maar uw partner niet? We raden u in dat geval aan om een afspraak te maken voor een individueel gesprek. Daarin kan worden besproken hoe u zich als persoon voelt en welke posities u  heeft binnen de relatie. Daarnaast kan gekeken worden waar uw persoonlijke grenzen liggen en waar uw mogelijkheden.

 

Praktijk Govers & van Gog
Govers-vanGog@live.nl