Home
Wij over onszelf
Praktijkruimte
Behandelingsaanbod
Relatietherapie
Individuele therapie
EMDR
kinder & jeugd
groepstherapie
Mannengroep
coaching
E-health
Interessante links
Wachtlijst
Contact
Vergoeding & Kosten
Kwaliteitsstatuut

Psychotherapie is goede keus wanneer je merkt dat je vastloopt in de manier waarop je met jezelf, met je omgeving of met anderen omgaat. Het kan zijn dat je al bent vastgelopen in je werk, je relatie of met jezelf. Het kan ook zijn dat je ziet aankomen dat je vastloopt en er aan wilt werken dat dit niet gebeurt.

In een individuele therapie heeft de therapeut meer gelegenheid om apart aandacht te besteden aan individuele problemen en is het gemakkelijker mogelijk om dingen in je eigen tempo te verwerken. Dat kan een reden zijn om toch voor individuele therapie te kiezen of eerst individueel aan de slag te gaan en daarna in groepsverband.

In de psychotherapie kunt u praten over de problemen die u tegenkomt en wordt stilgestaan bij de gevoelens die dit oproept, de gedachten die u daarbij heeft en de invloed die dit heeft op uw handelen. Het maakt u meer bewust van uw gevoelens, behoeften en drijfveren, waardoor u meer begrip krijgt voor u zelf en minder last heeft van zelfveroordeling.

U kunt telefonisch of per email contact opnemen en een afspraak maken met ons voor een eerste gesprek.

In het eerste gesprek maakt u kennis met de hulpverlener en kunt u verdere uitleg ontvangen over de betekenis van psychotherapie. Het biedt u bovendien de mogelijkheid om uw problemen op tafel te leggen en nadere informatie te geven over uw situatie. 

Als u besluit om het traject te vervolgen wordt vervolgens een behandelplan opgesteld met daarin een beschrijving van uw problemen, een diagnose, uw hulpvraag en doelen voor de behandeling. 

De psychotherapiegesprekken duren drie kwartier. 

Voor meer informatie hierover kunt u met ons contact opnemen.

 

Praktijk Govers & van Gog
Govers-vanGog@live.nl